Разширяване на спалня с усвояване на лоджия

Спалня лоджия в едно

Как да преустроим малка спалня, ако разполагаме с лоджия

Малката спалня от определено има нужда от още пространство. Собствениците на апартамент с лоджия са избрали да я разширят, като усвоят и свободното пространство. Свързването на двете площи се осмисля в създаването на една очарователна стая.
spalnya lodjiya 7 a
Тази оригинална идея идва в помощ на хората, които се оплакват, че в спалнята им е тясно и дискомфортно. Ако имате поле за изява и възможност за промени, т.е. ако разполагате с лоджия , действайте смело.
spalnya lodjiya 7
Следвайте описаната схема или я допълвайте от себе си, където ви се стори необходимо:
spalnya lodjiya 6 a
Първият етап е да обмислите проекта. Хубаво е спалното помещение да се запази като основно, а лоджията да е специална зона – може да бъде работна с поставянето на бюро и компютър, дрешник или фитнес терен. Ако планът ви е такъв, получавате още една стая в дома си, до която имате улеснен достъп по всяко време, докато сте в спалнята си.
На второ място имайте предвид, че лоджията трябва да бъде топлоизолирана и дори шумоизолирана отвън.
spalnya lodjiya 6
За да избегнете резкия преход на таваните, поставете окачен таван с вградено осветление.
spalnya lodjiya 5 a
Сложете мек килим на пода на лоджията, защото осигурява топлина, допълнително изолира и се почиства бързо.
spalnya lodjiya 5
Интериорът трябва да е един и същ в спалнята и лоджията към нея, но ако ще имате различен кът, просто го подчертаете със стил, който пасва на цялостната концепция. Дизайна изберете според целите си и в зависимост от това какво приложение ще намери лоджията.
spalnya lodjiya 4 a
Сменете дограмата на лоджията, ако се налага. Стига възможностите ви да го позволяват, много елегантно и естествено стои да се спрете на варианта с дървена дограма. Ако искате визуално да създадете по-голям обем на пространството, изберете френски прозорци (отгоре до долу).
spalnya lodjiya 4
Отвътре също изолирайте със съответния материал, защото през зимата отоплението няма как да бъде концентрирано в лоджията, а ще идва като източник от спалнята.
spalnya lodjiya 3 a
Поставете ефирни завеси, които да не спират светлината. Може би искате да сложите такива между двете помещения? Тогава нека да са леки и да не пречат на движението ви от лоджията към спалнята и обратно.
spalnya lodjiya 3
Идеята с усвояването на лоджия е страхотна, особено за малки апартаменти, които нямат килер или дрешник. След като я завършите ще усетите предимствата на решението си, а ако изпипате всеки детайл по ваш вкус, удовлетворението ви наистина ще е пълно.
spalnya lodjiya 2

spalnya lodjiya

spalnya lodjiya a

spalnya lodjiya_

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *