Идеи за разкошна бяла спалня

Бяла спалня

Само романтичните натури биха се спрели на изцяло бяла спалня

Ако вие искате бяла спалня, при всички случаи сте привърженици на романтичното излъчване, невинността и минимализма. Повечето хора са с убеждението, че белият цвят предполага непременно скандинавски стил на обзавеждане, но всъщност това не е така. Заблуждението трябва да бъде разсеяно. Бялата спалня е неутрална и за нея са подходящи доста варианти за интериор.
byala-spalnya-3
Няколко базови съвети при подготовка на бяла спалня:

Белият цвят визуално увеличава пространството, затова може би е подходящ повече за малки помещения.

Напълно бялата спалня създава впечатление за лекота и чистота, в такава среда човек се чувства уютно и приятно, особено когато пребивава по-дълго време.
byala-spalnya
Белият цвят се съчетава с лекота с други предпочитани тонове и материи.

За да не се създава асоциация за болнично заведение, внесете някакви цветни петна с помощта на аксесоари или текстил – нека да са ярки и атрактивни.

Бяла спалня в скандинавски стил

byala-spalnya-scandy

Не се изисква много да го постигнете. Като допълнение на белия цвят, използвайте мебели от състарено дърво, естествен паркет, тъкани като лен, коноп, плетени и везани декоративни елементи.

Бяла спалня в средиземноморски стил
byala-spalnya-sredizemnomorski
Това е морски стил, въздушен и ефирен. Стаята трябва да е слънчева и с големи прозорци. Дори пердетата не бива да са толкова плътни, а по-скоро тюлени, за да не скриват светлината отвън. Тук може да въведете и морската тематика чрез сандъци, старинни предмети, раковини, морски звезди или кончета, а и да използвате гълъбовия цвят в допълнение към белия. Много удачни са също балдахините над леглата.

Бяла спалня в класически стил

Бяла спалня класическа

При този вариант бихте могли да включите цветове като прасковено,бежово, нежно розово и зелено. Придържайте се към класическия изглед на всичко – леглото да е голямо и широко, картините да са в пищни рамки, материите да са от естествени тъкани.

Бяла спалня в духа на минимализма

Бяла спалня минимализъм

Прости линии и чисти цветове – това изисква този стил. Но трябва да добавит и аксесоари, за да подчертаете красотата на спалнята и „скучните“ форми. Не залитайте в ексцентрични решения, нека всичко е простичко и лаконично.

Бяла спалня в стил Прованс

Бяла спалня прованс

Обикновено провансалския стил е малко по-богат и трудно може да се съчетае с белия цвят, но е невъзможно. Дантели, волани, бродерии, коприна, плетени мебели – всички те имат място и са подходящи за спалнята. Върху леглото постелете одеяло от трикотаж, интересни въглавници, а на нощните шкафчета – изящни настолни лампи. Нека присъстват още тюл, светли рамки за снимки, свещи и свежи цветя.

Бяла спалня в стил арт деко

Бяла спалня арт деко

Кристални полилеи, тапети с лъскаво покритие, натрапчив интериор и много светлина са характерни за арт деко. Може да си позволите и по-широк размах, включвайки злато, сребро, бордо, лилаво и червено. Всичко обаче трябва да бъде премерено и с вкус.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *