Смарт мебел 3 в 1 – диван, маса и легло за малък апартамент

Смарт мебели трансформери идеи

Със смарт мебел дори едностайният апартамент е просторен и удобен – трансформерите на практика ви дават всичко

В условията на модерни апартаменти с ограничена площ, смарт мебелите или известни също като „трансформери”, са истинска находка. Те имат няколко функции наведнъж и обикновено се позиционира в хола, защото той се ползва и като спалня. Използването на трансформер позволява и да се освободи пространство, и да не се усети сериозна липса на мебел.
Особености на изделията
Смарт мебели трансформери идеи
Диваните са най-популярни от този тип изделия. Винаги имат най-малко две функции, но се различават по конструкция:

„Книжка”– Разтяга се лесно, оборудван е с вътрешен шкаф за спално бельо. За да използвате такъв диван като легло, просто трябва да издърпате ръба на седалката.

„Сгъваеми” – На седалката има специална дръжка, която трябва да издърпате, за да използвате този трансформер. Така се получава място за спане, което може да се използва като постоянно легло или ако имате гости. Такива мебели са с компактен размер и спалното помещение е просторно. Обаче, имайте предвид, че височината на повърхността на леглото в този случай е по-ниска от стандартната 40 сантиметра.

„Делфин”– Обикновено този механизъм се използва в ъглови дивани. Част от повърхността в този случай е в специален блок, който първо се изтегля и след това се издърпва. Тези модели са предназначени за тежки товари, така че те са идеални за ежедневна употреба.
Смарт мебели трансформери идеи

Смарт мебел 3в 1

Добре познатите разгъваеми дивани имат още по-модерна версия. Предвид залитането на дизайнерите към по лаконични откъм украса и мащаб мебели, а и малките апартаменти на пазара, трансформерите вече се предлагат и като „3 в 1”.

Ако си вземете такъв продукт, ще си купите двойно легло,диван,маса, която се използва както за работа, така и за обяд.

Такива модели се изработват с шкафчета с малки размери, в които можете да съхранявате различни дреболии. Много важен е фактът, че когато масата е сгъната, всички предмети, които лежат на плота, не падат, а просто се поставят под повърхността на дивана. Достатъчно е да направите само няколко движения, за да превърнете дивана в добро място за спане, предназначено за двама души.
Смарт мебели трансформери идеи
Предимства и недостатъци на продуктите

Преимущества на трансформерите са техните:

Универсалност. Една мебел изпълнява няколко функции наведнъж, затова е много практично и удобно.

Ергономия. Пестят пространство, увеличават комфорта при използването му.

Уникалност. Съвременните дизайнери дават на тези предмети наистина оригинален вид. По този начин те са много добро допълнение към интериора.
Смарт мебели трансформери идеи
Сред недостатъците може да се спомене само високата цена на тези продукти. В края на краищата, смарт мебелите трябва да са висококачествени, за да издържат на постоянното разгъване и сгъване.
Смарт мебели трансформери идеи

Смарт мебели трансформери идеи

Смарт мебели трансформери идеи
Модерните мебели трябва да бъдат изработени от висококачествени материали, обикновено се използва ПДЧ и метал. При избора на продукти трябва да обърнете внимание на качеството на обкова, тъй като механизмите на трансформиране могат да бъдат доста сложни по отношение на дизайна.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *