Преди да направите ремонт на всекидневната: 15 идеи за малко помещение

Преди да направите ремонт на всекидневната:  15 идеи за малко помещение

Малката всекидневна може да се превърне в голям шедьовър с дребни дизайнерски хитринки

Дори когато домът ви е напълно готов, от време на време задължително се правят комплекс от дейности за благоустрояването му. Дали заради модните тенденции в интериора, нарастване на семейството или промяна на нуждите им от жизнено пространство, на няколко години си причиняваме неудобството да имаме майстори у дома.

Ако ремонт в банята и кухнята е най-тежко за организиране и понасяне, то всеки собственик на жилище се решава лесно да промени обзавеждането на всекидневната. Там прекарва цялото си време със семейството след работа, там растат децата му или дори – работи по необходимост. Съвременното строителство и да предлага многообразие от решения, не е особено щедро откъм площ. Повечето собственици на нови апартаменти се налага да живеят в малки стаи. За да не изживеят дните си в пълен дискомфорт, най-добре е да се направи такъв ремонт на малката всекидневната, че поне визуално да изглежда просторна и да е удобна за ползване.

Ако и пред вас стои такова изпитание, дали няма да ви хареса…

1. Фигури от гипсокартон

Арки от гипсокартон, окачени тавани на едно или две нива – тези разчупени линии не просто са ефектна украса, но и умело си играят с визуалното възприемане на помещението. Ето – дори толкова малка всекидневна с тяхна помощ се зонира умело, обезсмисля междината врата и създава усещане за две отделни помещения.

2. Неутрални тонове

Никога няма да сте демоде, ако се спрете на класическия колорит. Различните разновидности на кафявото „лежат” на всеки стил, не уморяват окото и се комбинират лесно със всеки силен акцент – независимо от каква гама.

3. Имитация на тухли

Имитацията на тухли по стените, ако е умело направена, изглежда супер актуално и в унисон с всички тенденции на модерното градско строителство. Подхожда и на „соло”-апартаменти и на семейни жилища.

4. Стил лофт

Още един дар от интериорните дизайнери отвъд Океана – харесва се на модерни млади хора и мъжете, специално, се чувстват перфектно в подобно обзавеждане. Не се натрапва излишна мекота, акцентира се на простотата и удобството.

5. Минимализъм

Когато имаш семейство, а нямаш пространство е бедствие…освен ако нямаш всичко необходимо, но без излишества от украси, размери, елементи. Нищо излишно – това трябва да е девизът на хората с малка всекидневна!

6. Студио

Дори панелката ще изглежда атрактивно и лъскаво, ако се реши като удобно студио. В него има всичко, удобство и свобода се постигат с умело подреждане на елементите и зониране.

7. Бяло!

Бялото е трудно за поддържане, но не е предизвикателство, ако си сам или децата са пораснали. То отразява естествената светлина и визуално разширява дори всекидневните със северно изложение.

8. Класически стил

Малка уютна всекидневна с кафяви стени, светло обзавеждане, елегантни завеси и камина ще направи интериора на малката всекидневна наистина луксозен.

9. Скандинавски стил

Приятна дневна, декорирана в скандинавски стил, с леки стени, ъглов диван, ниска дизайнерска маса, работна площ и изобилие от очарователни декорации правят интериора интересен и динамичен.

10. Свежи акценти

Хубавите умерени тонове на стените, пода и тавана се комбинират перфектно с ярки акценти в текстила. Умело подбраните пердета, килими или покривки ще направят обзавеждането свежо и разчупено.

11. Илюзията на помощ

Фототапети с перспектива не просто увеличават визуално пространството. Създават изумителен ефект, провокират въображението и никога не омръзват.

12. Ярки мебели

Може и да не залагате на ярки пердета, а директно да си купите гарнитура в Еха-цвят. Модерната мебел предлага атрактивни нюанси, които ще се превърнат в естествен център на обзавеждането, без да ви разсейват с излишества по стените.

13. Огледала

На тавана или по стените – огледалата също добавят няколко квадрата към малката стая. Те отразяват светлината, придават тържественост и блясък дори към скромното обзавеждане.

14. Пищно осветление

Малката всекидневна „не иска” пищни абажури или настенни свещници, иска просто светлина. Вградени светлини, „лунички”, висок ват – по тавана, стените, ръба на мебелите – търсете начин да добавите лъчи, които не само ще озарят пространството, но и ще го уголемят визуално.

15. Един цвят

Монохромното обзавеждане на малката всекидневна е не просто модерно, но и практично дизайнерско решение. При него изпъкват акцентите и никой не обръща внимание колко тясно изглежда при толкова различни елементи в интериора.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *