Шкаф с плъзгащи се врати около вратата: Стилно решение и икономия на пространство

Шкаф с плъзгащи се врати около вратата идеи

Малкото жилищно пространство е голямо предизвикателство, но и повод да се замислите за модерна мебел и позиционирането й

Когато имате малък апартамент, автоматично се сдобивате с малък хол и малка стая – помещения, които изискват мебели – не само красиви, но и функционални. Важно е да се усвои всеки милиметър жизнено пространство така че да цари ред и удобство, като едновременно с това семейството разполага с място за свободно движение. По тази причина все по-популярни са шкафовете с плъзгащи се врати, които се позиционират около вратата. Те заемат място, което обикновено не се използва и едновременно с това се освобождават останалата част на помещението.

Условно можем да ги разделим на няколко вида:

-ъглови
-диагонално-ъглови
-вградени
– отделни шкафове с плъзгащи се врати

Пространството около вратата обикновено се губи от нашето внимание, но то може да реши проблема с малката стая. Трябва само да подредите П-образен шкаф с плъзгащи се врати, които не заемат никакво място, когато се отварят. Той освобождава три стени, под и таван, а реално в него може да подредите всичките си свободни дрехи, връхни облекла, спално бельо и т.н.

Подобна мебел е значително по-изгодна и във финансов план, ако сумирате цената на всички шкафове, лавици, стелажи, библиотеки. Трябва само да поръчате модел според размерите, необходимото вътрешно пространство, материали и дизайн на фасадата.

На този етап можете да реализирате всякакви желания и фантазии по отношение на текстурата и цвета на материала за фасадата, декорацията с мозаечни вложки, цветни витражи, огледала и фотопринт, които визуално разширяват и придават дълбочина на пространството в стаята, наличието на рафтове, както и всякакви други идеи за шкаф около вратата.

С помощта на кошници, подвижни чекмеджета, решетки, закачалки и кошници вътрешното му пространство е в състояние да реши всички функционални потребности на обзавеждането за съхранение.

Да купиш или да поръчаш?

Разбира се, идеалният шкаф с плъзгащи се врати не могат да се купи в магазина, той се прави по поръчка, като се има предвид оформлението и интериора на стаята. В същото време технологията за производство на части чрез индивидуални измервания, която позволява бързото производство и сглобяване, несъмнено се отнася до предимствата на производството на мебели до ключ. Разходите за поръчване на шкаф с плъзгащи се врати около входната врата зависят от избраните материали, размер и дизайн, а възможностите са видимо неизброими:

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *