3 D тапети променят интериора на хола като с вълшебна пръчица

3 D тапети за стени идеи

С 3 D тапети действително пренасяте обзавеждането в друго измерение – провокират усещане, че живеете в бъдещето

Покритията за стени с 3D ефект създават неповторим и необичаен интериор във всяко помещение. Доскоро можеха да си го позволят най-заможните хора, по поръчка, от чужбина и на доста скъпа цена. Както всичко обаче и това нововъведение стана достъпно за широк кръг хора и вече доста хора си подаряват визуалното удоволствие, което предлагат 3 D тапетите – най-вече във всекидневната.
3 D тапети за стени идеи

Какво представляват 3 D тапетите?

“3d” идва от английския израз three–dimensional – триизмерен. Абсолютно във всеки предмет има три измерения на величините – ширина, височина и дължина. Благодарение на триизмерната графика се създава рисунък, който има визуален обем, дори да е изпълнен на абсолютно плоска повърхност.

И понеже прогресът е в непрекъснато движение се очаква съвсем скоро, според дизайнерите, да живеем сред 3D-интериор. Първата стъпка от това, разбира се, са 3d стенните покрития.
3 D тапети за стени идеи
Особеностите на тапетите от този тип са следните – рисунката лежи на равна повърхност, придава на интериора оригиналност и се поръчва индивидуално. Всеки може да избере някаква красива снимка от мрежата или просто да предостави на производителя любим кадър от своя архив.
3-измерен образ се създава от частиците, които отразяват и пречупват светлината, падаща върху тях. Специалистите по дизайн съветват в стаи с подобно покритие да изберете и поставете източниците на светлина при стриктно спазване на предписаните правила – особено ако сте си поръчали флуоресцентно 3D покритие на стената.

Най-добрият вариант, според експерти, се смята осветление с ултравиолетова светлина, защото помага създаването на обема на изображението, нанесено върху стената.
3 D тапети за стени идеи

Флуоресцентни 3D тапети за стени

Тези тапети са създадени не толкова отдавна, но вече са успели да спечелят популярност сред клиентите. За създаване на търсения ефект към тавана се свързва ултравиолетова луминесцентна лампа.

Флуоресцентните триизмерни тапети се различават от обикновените 3D тапети. Покритието им се лепи с лекота не само по повърхността на стените, но и тавана. Довършителни работи обикновено отнемат сравнително кратък период от време.
3 D тапети за стени идеи

Особеностите им са:

Предлагат такова многообразие на рисунки, че може да поръчате не само за хола, но и всяко друго помещение на дома.

Винаги ще ви дадат сертификат за качество и екологично производство за покупка.

Чистят се с обикновени почистващи препарати.
Техният прекрасен ефект се запазва в продължение от 4 до 6 години.
3 D тапети за стени идеи

Светодиодни тапети

Те са система, съставена от 900 светодиода, които са свързани с интегриран чип. С помощта на специално дистанционно управление, можете да смените цветното изображение на стената.

Недостатъкът на това покритие е голямата консумация на електрическа енергия, крехкостта, трудно се монтира и цената му е относително висока.

По време на инсталацията изисква експертна помощ, което също ще изисква някакви средства.
3 D тапети за стени идеи

Особености при използването на 3 D тапети

Изображението на тапета преди всичко трябва да се съобрази с мебелите в помещението и размерите му.

Характерното за 3D покритията е, че те разширяват визуално стаята и това е в изключителен плюс, ако е малка. Този тип тапети обаче трябва да се поставят на едно определено разстояние от очите, за да се получи търсения ефект.

Много е атрактивно да се зонира голяма всекидневна с един 3D фототапет на някоя от стените – свързана с функциите, които искате да изпълнява този кът.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *