10 най-практични идеи за оформяне на ъгли в хола

10 най-практични идеи за оформяне на ъгли в хола

Във всекидневната всяко място трябва да се използва, ако искаме да имаме наистина всичко в нея

Усвояването на ъгловото пространство може да бъде доста трудна работа, която често предизвиква затруднение дори у професионални дизайнери. Проблемът е, че обектите в него, трябва да се съчетават добре с останалата част от помещението. Във всекидневната обаче, особено, ако не е с големи размери, трябва да се намери начин да се използва всеки свободен милиметър. Трябва да има всички необходими неща за удобството и уюта на семейството, но и да се поддържа баланс, за да се създаде усещане за простор и спокойствие. Именно по тази причина ви даваме поне 10 идеи с примерни конфигурации за усвояване на ъглите във всекидневната.

1. Ъглов модулен диван

Това е може би най-простият и най-лесният начин да се заеме ъгъла на хола, така че е да започнем с него. Най-добра работа вършат популярните ъглови модулни дивани. Те използват всеки сантиметър от пространството, осигуряват комфорт и свободно място за движение из стаята. Съчетайте ги с чифт настолни лампи и свещници, и лесно можете да превърнете това място в кът за отдих и почивка.

2. Камина

Камината внася в стаята топлина, уют и очарование. По тази причина днес има толкова голям избор в предлагането им – не само за частни домове, но дори и за малки апартаменти. Ъгловата камина или просто камина, вградена в ъгъл, мигновено се превърна в център на обзавеждането във вашия дом.

3. Ъгъл на четене

Ако вашата всекидневна няма особено много място, и търсите практично решение за ъгловата зоната сложете фотьойл и табуретка за четене – това може да бъде най-добрият избор!

4. Център за домашно развлечение

Развлекателен кът в модерните всекидневни не се среща често, но на практика чрез тях може да спестите място и да създадете наистина оригинален интериор.

5. Параван в азиатския стил

Интимен азиатски параван е популярна украса на дневни по целия свят. При избора на такъв оригинален декор е важно да се уверите, че стилът му се съчетава с останалите елементи на интериора и подчертава, но не засенчва красотата на мека мебел.

6. Работен кът

Наличието на домашен офис е на път да стане задължително в повечето модерни жилища. За тези, които не могат да го установят в отделна стая, ъгъла във всекидневната е най-ефективното решение. Малък плот, стенни рафтове и, разбира се, по-удобно – бюро със стол – това е минималният списък с елементи, които ще ви трябва за това.

7. Стилен лампион

Защо не оживите празния самотен ъгъл на хола с помощта на лампа с ефектна декорация? Красивата лампа е едновременно полезна, модерна и лесна за слагане във всяка стая!

8. Ъглов рафтове и шкафове

Друга добра идея за тези, които желаят да използват всеки сантиметър свободно място! Вертикални ъглови рафтове или отворена библиотеката ще ви даде възможност да покажете своята прекрасна колекция от книги или аксесоари, както и да добавите към интериора нотка оригиналност.

9. Голям ъглов прозорец

Не всички от нас има прекрасна гледка на разположение, но ако някой има възможност, трябва да я използва по-често! Вместо да запълвате ъгъла на хол, с помощта на големи прозорци или стъклени стени, направете така че да сте по-близо до своя източник на вдъхновение.

10. Скулптури и стайни растения

Украсата на ъгъла във всекидневната е по-проста задача от дизайна на същия в спалнята или в кухнята. Високите скулптури, очарователни арт инсталации или дори просто растение в саксия може мигновено да трансформират атмосферата в стаята. Съществува популярна тенденция за промяна на ъгловите декорации всеки сезон, за да се даде на хола по-модерно излъчване. Харесва ли ви тази идея?

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *