Голяма спалня от масив: Какво избираме, когато избираме разкош за очите и тялото

Съвети и идеи за спалня от масив

Спалня от масив два персона е скъпо удоволствие, но се отплаща във времето с непреходна елегантност и удобство

Кое е най-важното в спалнята?! – Леглото, разбира се! За да имаме пълноценен сън и приятна почивка, то е от основно значение. Ако можеха да си го позволят, повечето хора с класически вкус биха избрали спалня от масив. За несемейните размерът на леглото може би няма значение, но материалът, несъмнено, няма конкуренция.

В какво се крият особеностите на материала:

Масивната дървесина е най-добрата основа за мебел като леглото. Счита се за екологично чист и качествен, защото е изработен от дърво, а не от дървени стърготини (като ПДЧ, MDF).

Също така, трябва да обърнете внимание на голямото разнообразие в дизайна спалните от масив. Тъй като материалът е лесен за обработка, можете да намерите оформен в красиви дърворезби. Можете да ги поръчате по индивидуални размери и характерни особености или да купите готови. Цените на този продукт, естествено, не са от най-ниските на пазара, но стоката си струва всеки лев.

Как се вписва в интериора на дома

Дизайнът на спалнята ви ще бъде олицетворение на мечтата ви, затова трябва наистина добре да обмислите и обзавеждането, с което ще я обградите. При закупуването на този продукт трябва да изберете подходящия дизайн на стаята. Може да изберете тематичен фокус (стил кънтри, рустик,винтидж средиземноморски) или просто добре избрана цветова схема.
Спалнята от масив ще украси всеки стил, а богат избор от цветове ще я превърне в хармонично цяло с дизайна. Свободно може да избирате от целият спектър – кафяви, черни, бели или бургундски нюанси. Други цветове също са на разположение, но горните са най-добрия избор, защото подчертават елегантността на легло от масивна дървесина.

Видове

Производителите на този продукт могат да предложат голямо разнообразие от видове. Да разгледаме няколко критерия, по които може да избирате.

Материал

Има легла, изработени от масив бор, дъб, бук, елша, ясен, дори и каучуково дърво. Всеки от тях има своите особености. Елшата е мека, ясенът – еластичен и як, дъбът – плътност, устойчив на удар и тежест. Цените за тях също варират. Оптималният вариант е масив от бор: качествен, екологичен и относително евтин материал.

Метод на производство

В зависимост от начина, по който масивът се използва при изработката на легло, те могат да бъдат разделени на два вида: от солиден масив и от залепени. И двата вида са изработени от естествено дърво, а не стърготини. По време на обработката на дървото има остават качествени парчета. От тях се прави слепеният масив. И двата материала имат еднакви свойства, различават се само по начина, по който са произведени и по цена.

Допълнителни параметри

Съгласно този критерий има много различни варианти. Можете да изберете легло с повдигащ механизъм, вградени чекмеджета. Детските легла се предлагат и като единични и като двуетажни.

Съвети за избор

При избора на легло от масивно дърво обърнете внимание на следните неща.

Първо, решете материала (бор, дъб, елша и т.н.). Всички те са екологични, но имат свои собствени особености и се различават в цената.

След това обръщайте внимание на качеството на монтажа на частите и попитайте продавача какъв вид масив е бил използван при производството: залепен или цал.
Изберете правилните размери. Преди да отидете в магазина, измерете площта на пространството, заемано от продукта, и внимателно прочетете обозначението на размера при покупката.

Познавайки интериорните особености на спалнята си, опитайте да изберете подходящото легло (цвят, вид, покритие), така че да не изглежда като натрапен елемент в стаята.

Функционалност. Ако спалнята е малка, има смисъл да търсите шкаф с допълнителни чекмеджета, както и всеки друг вид, който отговаря на вашите нужди.

Обърнете специално внимание на качеството на материала и монтажа. Ако искате леглото да издържи наистина дълго време, изберете добра основа и се уверете, че няма недостатъци.

Достойнства и недостатъци

Въпреки голямото разпространение и безспорната стойност, леглата от масив имат както предимства, така и недостатъци.

Плюсове:

Екологичност. Такива легла са направени от екологично чист материал, който благоприятно влияе върху атмосферата на стаята.
Качество. Масивът е известен със своето качество. Правилно избраният производител може да гарантира съответствие с този елемент.
Сила. Естественото дърво е много силен материал, за разлика от ПДЧ или MDF. Качественият монтаж ще направи продукта още по-надежден.

Минуси

Единственият недостатък е високата цена. Цените на този продукт варират, но все пак са по-скъпи от другите материали.
От съотношението предимства/недостатъци се вижда, че това, което може да ни отдалечи от мечтаната спалня от масив са две неща: цената и вкуса. За ценителите на екопроизвоството, класическия стил, романтиката в интериора и тези които държат на безукорното качество това е единствения правилен избор.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *