Моят дом – винаги модерен! (50 варианта на обзавеждане в класически стил)

Класическо обзавеждане идеи

Класическото обзавеждате винаги изглежда уместно, елегантно и актуално

Коварството на модата се състои в нейната изменчивост и всеобхватна власт. Решава не само как да се обличаме, гримираме и забавляваме, но дори и в какъв дом да живеем.

Слава Богу има спасение за здравомислещите, които нямат желание или възможност да сменят през няколко години интериора в дома си. За тях и за любителите на естествени материали, симетрични форми и непреходната красота е класическият стил обзавеждане.

Този тип интериор не само създава хармонична атмосфера в дома, но също така е знак за състоятелност и добър вкус. Ако се спрете на него, трябва да сте сигурни, че цветовата схема ще е спокойна, без крещящи цветове, предимно нюанси на бежово и сметана, пастелни нюанси. Също може да експериментирате с всички неутрални топли цветове, като например пясък, зехтин, кафяво.

В класическия интериор голямо внимание трябва да се обърне на украсата на тавана и пода. Материалите трябва да бъдат с най-високо качество. За завършване на тавана се препоръчва използването на скулптура, живопис, фризове, за да можете да създадете едно произведение на изкуството. В зависимост от предназначението на помещенията, в украсата, можете да използвате колони. Перфектно допълнение към дизайна може да бъде камина, облицована с бял мрамор.

Мебелировката трябва да е масивна, но елегантна. За тях се използва скъпоструваща дървесина, за да се подчертае елегантността и авторитета на целия интериор. За тапицерия е по-добре да се използва памук, коприна, сатен благородни, сдържани цветове с дискретна шарка.

Не трябва да има ненужни подробности, но изисква голямо внимание към всеки детайл като осветлението. То се оформя с помощта на пищни полилеи и стъклени орнаменти. Може да добавите и златисти свещници и лампи, украсени с флорални мотиви.

Аксесоарите трябва да бъдат солидни и сдържани. Заложете на антики, картини, скулптури, както и огледала в сложни рамки. Според дизайнерите, неразделна част от класическия интериор са пейзажи и портрети, както и бронзови и мраморни скулптури.

Да, за класическо обзавеждане трябва да се харчат не малко пари, но това е инвестиция за цял живот, която ще се отплати щедро. Не само няма да ви е скучно, а ще живеете в изключително удобство и лукс. Колкото и да се променят тенденциите в обзавеждането, винаги ще живеете в дом, чието обзавеждане е не само актуално, но и подредено с изключителен вкус.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *