Трите важни елемента във всяка спалня – матраци, легла и възглавници

Трите важни елемента във всяка спалня – матраци, легла и възглавници

Спалнята е място, където почиваме в края на деня и прекарваме времето си с любимите хора

Ето защо е толкова важно, атмосферата в стаята да е спокойна и благоприятна за почивка и сън. Как да украсим спалнята, така че да останат в нея само положителни емоции? Нека да разгледаме някои популярни стилове и идеи за подреждане на тази стая във вашия дом.

Матраци – няма спор, че едно от най-важните неща за всяка спалня, това е матракът. Изборът му е също толкова значим, като и избора на самите легла. Ето, защо, когато избирате матрак за единично легло, матраци за спалня, детски матраци обръщайте внимание както на производител, марка, бранд, така и на характеристики, използвани материали и най-вече съобразете с вашите индивидуални нужди. Погрешно е разбирането, че щом един матрак е модерен и търсен, той може да отговори на изискванията на всеки. Всичко това обяснява и голямото многообразие от матраци на пазара, както и прилежащи за тях топери, подматрачни рамки и пр.

Топ матрак – тази допълнителен матрак има както вътрешен, така и външен слой. Той от своя страна създава нежно докосване и може да добави отлична регулация на температурата към всеки матрак. Ролята на топ матрака също така се свежда и до определено ниво изравняване, ако матракът има деформации, по-стар е или недостатъчно удобен за ползвателя му.

Снимка: mattro.net

Протектор за матрак – този протектор за матрак осигурява както отлична защита, така и хладно чувство за допир. Технически, това не е фаза за промяна на фазата, но вместо това е обработка на фазовата промяна на тъканта.

Възглавници – има много видове възглавници, отново според индивидуалните нужди. Възглавници с латекс, възглавници с мемори гел и пр. Изборът на подходяща възглавница трябва да се ръководи от необходимостта и липсата на задържане на топлина, по-добра вентилация, охлаждаща и поддържаща повърхност. Изработена от синтетични влакна, които са хипоалергенни. Важни качества на всяка една възглавница са тя да е мека, с чувство на комфорт и допълнителна помощ за намаляване на налягането; ергономична поддръжка; хипоалергичност и пр.

Снимка: mattro.net

Легло – здравословният сън е един от най-важните компоненти в живота на човека.

Изборът на легло е може би най-важната част от подреждането на всяка спалня. В края на краищата на това място всеки човек, прекарва една трета от живота си, а тези, които обичат да спят, дори още повече. Така, че ако купувате легло, определяте коя цел ще е приоритет за вас. И дали тя ще стане силна и здрава, зависи само от верността на вашето решение.

Какво трябва да бъде леглото – Зоната за отдих трябва да съответства на всичките ви представи. Във всеки случай, основният елемент в стаята ще бъде леглото. Качеството на този тип мебели зависи от вашия сън, здраве и благополучие. И разбира се, леглото трябва да е широко, удобно и красиво. То не бива да отстъпва нито по красота, нито по оригиналност на мебелите, а също така качеството на съня и настроението зависи пряко от него. Изработено от различни материали, правилно комбинирани един с друг, този елемент може да се превърне в истинска светлина в интериора на вашата спалня.

Снимки: mattro.net

Обърнете внимание още на:

Много често легла вече се продават с матрак, но невинаги се отличава с добро качество. Така че е по-добре да си купите матрак отделно или да изберете легло, което се доставя с ортопедичен модел матрак.

Ако в спалнята няма достатъчно място, погледнете по-отблизо трансформиращите се легла, това ще ви помогне да спестите ценно пространство и да използвате оптимално цялото пространство.
При закупуване на легло е важно да обърнете внимание на височината. Желателно е възрастните хора да купуват по-високи опции. За младите са подходящи и ниските модели.

За спалните в стилове като минимализъм, хай-тек, както и с ориенталски мотиви, ще е бъде най-подходящо да изберат ниска платформа легло.

Не пренебрегвайте такава важна покупка, защото много експерти са единодушни, че причината за почти всички заболявания, свързани с гърба се крие в неправилно избрани матраци, легла или възглавници.

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *