Обзавеждане на детска стая за две момчета

Идеи детска стая за две момчета братя

Детската стая за двама братя не означава безкрайно синьо и много място за игра, а умело организиране и предвидливо подреждане на обзавеждането

Семействата, в които имат две и повече момчета, имат възможността да пестят от дрехи и играчки, но трябва да са особено внимателни в неща като „поделяне на територията”. Братската игра лесно се превръща във война, която от страни е забавна, но е трудна за ежедневно търпене. Ако искате да облекчите предизвикателството, наречено „възпитание и отглеждане на момчета”, сте длъжни да обзаведете не само красиво, но и далновидно детската им стая.

Всяко от тях трябва да има свое място, където да учи, да играе и да почива. Мебелите за две момчета се избират въз основа на площта на стаята и съществуващите интериорни предмети. Преди да купите каквото и да било, трябва да направите измервания.

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Видове мебели за детска стая

Всъщност не е така трудно да се организира удобно и функционално място за деца. Целта е освен елегантно пространство, да се оформи помещение, подходящо за динамичния живот на две момчета, които имат много интереси, включително индивидуални.

Дори разликата във възрастта между синовете да е малка, непременно обособете лични ъгли на всяко. Нужно им е и за учене, и за собственото хоби. Зоната за игра е нещо друго – там ще се забавляват заедно, ще се научат на общуване, ще се сближават, дори сега да се карат непрекъснато.

Мебелите – трансформери са най-подходящи за модерната детска стая. Те спестяват много място. Двуетажното легло със стълбище и разтегателна маса служи освобождава място за отдих, както и за спортно оборудване, без да лишава стаята от важния кът за учене.

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя
Предимства и недостатъци на мебелите за две момчета

При избора на мебели на малки деца с разлика от 2-3 години, най-добрият вариант биха били мебели-гарнитури, приблизително еднакви. С течение на годините вкусовете и предпочитанията на двете момчета ще се отразят и разликата във вкусовете им ще проличи.

Класическите мебели могат да бъдат компромис, но не всички деца ще ги харесат поради липсата на оригиналност. Те обаче са практично решение за хора, които нямат големи възможности и желание да променят обстановката на няколко години.

Когато избирате място за всяко дете, не се опитвайте да се съсредоточите само върху своите или неговите предпочитания. Пример за това е фактът, че сгъваемите мебели не са подходящи за всички деца, поне по медицински причини. Често те имат меко покритие, а за формиране на правилна стойка е необходима полутвърда основа. В този случай е по-добре да изберете стационарно легло, столове с твърд гръб или – за по-големи деца – офис-стол с регулируема позиция на седалката.

Не се препоръчва да купувате мебели от изкуствени материали без сертификат за еко качество и безопасност. Съвременните детски стаи често са оборудвани с евтини полимерни конструкции. Използването им в помещенията трябва да бъде ограничено – температурната разлика и влиянието на влагата могат да причинят нежелани химични процеси в материалите, причинявайки алергии и други заболявания.

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Как да изберете мебелите правилно?

Правилното обзавеждане е това, което отговаря на препоръките на психолози и лекари.

За две момчета, ако стаята е малка, вариантът на двуетажно легло е идеален. Можете да си купите един шкаф, но достатъчно просторен. Трябва да има достатъчно място за индивидуалните им уроци.

За да не провокирате усещане за конкуренция, което не е в интерес на братската любов, по-добре е да подредите лични зони на разстояние една от друга. Отделете място за спане до стената, където поставите двуетажно легло.

Ако пространството на стаята е достатъчно голямо, тогава можете да подредите места за спане и за двете момчета. Това е важно, особено в случай на голяма разлика във възрастта им. Мебелите съответно се подбират според индивидуалните размери, със „запас“ от 2-3 години.

Когато мястото на детето е оборудвано правилно, то изглежда компактно, където всичко е под ръка, а в стаята всичко е поне по две. Не забравяйте и за рафтовете и кутиите за съхранение на необходимите неща – книги, игри, дискове, устройства и т.н.

Ако изберете мебели с механизъм за трансформация (диван или фотьойли), тогава трябва да оцените качеството на монтажа, елементите на оформлението, покритието. Бюрото с прибиращ се плот или палет трябва да се проверяват многократно – от крепежните елементи до ролковите вложки.

Най-добрият вариант за покритие би бил лак или боядисване с нетоксични състави.

Интериорните елементи не трябва да бъдат скъпи, те трябва да са функционални на първо място. В края на краищата след няколко години пак ще преобзавеждате, защото децата ще са пораснали и с по-различни вкусове и изисквания.

Хитрости за компактно обзавеждане на момчешка датска стая
Компактността на мебелите е важен момент в организацията на интериора. Ергономичните комплекти ви позволяват да освободите място и да настаните редица допълнителни неща – например симулатор или домашен спортен комплекс с шведска стена, баскетболен ринг и др.

В стаята си децата трябва да се движат свободно – момчетата по природа са физически по-активни от момичетата. За да спестите място, заменете шкафа с отваряща се врата с такъв, който има плъзгаща – той е не по-малко просторен, но по-пестелив от отнемане на допълнително пространство пред него и свободна празнина срещу стената.

Трябва да има достатъчно места, където децата могат да пазят своите „тайни“ – неща, които събуждат интереса им, дори ако на възрастните им се струва, че това са боклуци. Подходящи са чекмеджета, кутии, чували, изработени от полимери, които могат да се поставят на високи рафтове.

Хубавото на детската стая е, че дори компактното обзавеждане може да е с интересна дизайнерска визия. Вместо легло, маса и стол, може да имате нещо като мини-къща или дворец. Ако не сте склонни чак на такова артистично обзавеждане, може просто да зарадвате момчетата с легла, чийто дизайн имитира кола, самолет и дори танк.

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Идеи детска стая за две момчета братя

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *