„Звездно небе” за тавана на детската стая

Идеи „Звездно небе” за тавана на детската стая

Звездно небе на тавана дава на детето възможността да се възхищава на вълшебното трептене на небесните тела по време на цялото му израстване

Детската стая е мястото, където то трябва да се чувства в безопасност и да се наслаждава на прекарването на време.

Психолозите казват, че вътрешното настроение на човека зависи от околната среда. Ето защо, избирайки интериора и декорацията на помещението, където ще живее най-малкия член на семейството, трябва да помислите как ще му повлияят.

Звездното небе на тавана ще има успокояващ ефект върху детето и ще предразполага за почивка. Можете да създадете карта на съзвездието или с помощта на специална осветителна програма да пресъздадете ефект от летящи комети, падащи звезди. Такъв таван ще развие интереса на детето към външния свят и ще направи атмосферата спокойна и приласкаваща.

Таванът „звездно небе” кореспондира с космическата тема за обзавеждане на детска стая. Двете не се нуждаят от промяна в тийнейджърска възраст. Когато синът ви порасне, той сам може да промени обзавеждането и украсата си, но по-скоро ще живее в собствен дом, а внуците ви ще се радват да преспиват в „стаята на татко”, когато идват на гости.
Идеи „Звездно небе” за тавана на детската стая
Много елегантно изглежда таванът на две нива. Ако изберете този вариант, сложете светещите тела и обекти на горното ниво, долното трябва да е монофонично.

Промяна на дизайна с помощта на тапети

Ефектът „звездно небе” се създава с помощта на ултрамодерни материали, които се използват в различни дизайнерски проекти. Тази идея може да бъде реализирана чрез опъната структура, специален тапет или гипсокартон с вградено електрическо устройство.

Най-лесният начин е да създадете звезден таван, като използвате специални тапети. Същността на тяхното производство е, че върху изходния материал се нанася покритие, което свети в тъмнината за кратко време. Сиянието не се дължи на наличието на вреден фосфор, а с помощта на луминофор. Безвреден е и свети с жълта и зелена светлина. Сиянието продължава няколко минути след изключване на електричеството. Тези тапети обикновено не се залепват върху целия таван. За тях е добре да направят специална ниша, така че звездното небе да бъде разположено над леглото.

По-добре е да закупите светещи тапети, които са произведени в Германия. Немските тапети винаги имат сертификат за качество.

Звездите на тавана в детската стая ще светят всяка вечер, създавайки малко чудо за вашето дете. Ако не успеете да си набавите такива, онлайн могат да бъдат намерени стикери, съдържащи фосфор.

С набор от звезди можете самостоятелно да разположите съзвездията както ви харесва. Предимството на тези полупрозрачни стикери е също, че цветът на тапета няма значение. Това е много евтин вариант за създаване на нощно звездно небе, не изисква енергия и е екологично чист.
Идеи „Звездно небе” за тавана на детската стая

Идеи „Звездно небе” за тавана на детската стая

Използване на гипсокартон в реализиране на таван „звездно небе”

Има няколко начина да постигнете този ефект, използвайки сухо строителство:

Многоцветен филм се залепва върху подготвената повърхност на сухото строителство и избраният модел се нанася чрез фотопечат. Работата с флуоресцентна боя изисква практически умения. Без това няма да е възможно да се извърши изящно боядисване на тавана.

Сухата стена е пробита и в дупките са фиксирани LED лампи. Тези лампи имат минимално отопление, така че не можете да се притеснявате от пожар. С помощта на различни програми се създават съзвездия, комети, галактики и други невероятни картини. Управлението на тази красота се извършва с помощта на дистанционното управление.

Осветлението на тавана може да се извърши с използване на налични в търговската мрежа комплекти, които се състоят от светлооптични влакна, покриващи голяма площ и с различни диаметри. За да направите това, имате нужда от обикновен картон на парчета (за шаблони), монтажно лепило, кабел и акрилна боя. Сухата стена е прикрепена към обикновена рамка и след пробиване на дупки извежда влакна на повърхността. След това той е свързан към проектора. След монтажа таванът е боядисан или покрит с филм. Светлооптичните влакна не се нагряват, те имат експлоатационен живот почти 10 години и такава система консумира 10-50 вата електроенергия.
Как да направя звездно небе на тавана
Домашен планетариум

Таванът, който изобразява звездното небе, е доста уместна идея, особено ако дизайнерите се опитат и добавят някакъв оригинален детайл. С помощта на оптична технология и окачени тавани можете да създадете невероятни визуални ефекти в детската стая. Този дизайн на тавана изглежда красив и уместен дълго време.

Дизайнът „звездно небе“ може да бъде изпълнен в два варианта. В първия случай таванът ще бъде бял през деня, а през нощта ще се превърне в приказка. Във втория случай небето ще прелива с цветове през деня.

Таван „звездно небе“ в детската стая

Прахът не се събира върху повърхността на окачения таван. Това означава, че на детето ще бъде осигурен чист въздух и няма да има проблем с отключена алергия.

Влакното, боядисано с помощта на арт печат, в комбинация с LED лампи създава впечатляваща гледка. Изграждайки съзвездията според тяхното действително местоположение на небето, можете да създадете домашен планетариум, като коригирате яркостта за всеки звезден обект.

„Звездите” няма да попречат да сложите красив лампион, който да се съчетае с цялата бляскава, космическа хармония. Като използвате квалифицирана помощ на електротехник и с подходящо устройство може да настроите програма, чрез която да се появи полет на метеорит, преминаване на комети, проблясък на звезди или дори – северно сияние.

Звездното небе в детската стая ще замени нуждата от скъпи мебели – тя е вълшебен подарък за най-любимото ви същество и то ще му се радва години наред.
Идеи „Звездно небе” за тавана на детската стая

Коментари чрез Facebook

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *